Jídelní lístek


ME
NU
jídel
ní lí
stek

V dnešní době si kuchaři mohou vybírat suroviny od mnoha dodavatelů, a proto se u nás zaměřujeme na výhradně čerstvé suroviny. Maso, které si pravidelně v pondělí objednáváme, se až den po naší objednávce teprve bourá a následně čerstvé, nezmražené dodává do naší kuchyně. Každé úterý se udí domácí slanina a v pátek domácí klobásy. Zeleninu odebíráme vždy čerstvou od několika našich dodavatelů. Sami si pěstujeme vybranou zeleninu a právě proto, v letních měsících, najdete za naší kolibou keříky plné rajčat, paprik a záhonky s čerstvou mátou, meduňkou, pažitkou, rozmarýnem a dalšími bylinkami i zeleninou, odkud je servírujeme přímo na Váš talíř.

Ovečky a kozičky, které vidíváte na pastvě jsou naši miláčci, mají jména a na talíři je nikdy neuvidíte. Jsou to naši pomocníci, dotvářející celkovou atmosféru.

Speciality

Hovězí svíčková na smetaně s citrónem a brusinkovým přelivem dozdobená šlehačkou s houskovým knedlíkem 179 Kč

Pečené jelítko na kysaném zelí se špekem 119 Kč

Halušky s bryndzou a restovaným valašským špekem 139 Kč

Pomalu pečená vepřová žebra na černém pivě s hořčicí, křenem a Fojtovým chlebem 219 Kč

Konfitované (pomalu pečené v sádle) kachní stehýnko provoněné kmínem podávané na červeném zelí s vínem, bramborovým knedlíkem 279 Kč

Ragú z vepřové panenky provoněné hříbky z valašských lesů, zakápnuté smetanou 169 Kč

Poctivě dělané kynuté Fojtovy borůvkové knedlíky přelité máslem, dozdobeny zakysanou smetanou a borůvkovou redukcí 149 Kč