Jídelní lístek


ME
NU
jídel
ní lí
stek

V dnešní době si kuchaři mohou vybírat suroviny od mnoha dodavatelů, a proto se u nás zaměřujeme na výhradně čerstvé suroviny. Maso, které si pravidelně v pondělí objednáváme, se až den po naší objednávce teprve bourá a následně čerstvé, nezmražené dodává do naší kuchyně. Každé úterý se udí domácí slanina a v pátek domácí klobásy. Zeleninu odebíráme vždy čerstvou od několika našich dodavatelů. Sami si pěstujeme vybranou zeleninu a právě proto, v letních měsících, najdete za naší kolibou keříky plné rajčat, paprik a záhonky s čerstvou mátou, meduňkou, pažitkou, rozmarýnem a dalšími bylinkami i zeleninou, odkud je servírujeme přímo na Váš talíř.

Ovečky a kozičky, které vidíváte na pastvě jsou naši miláčci, mají jména a na talíři je nikdy neuvidíte. Jsou to naši pomocníci, dotvářející celkovou atmosféru.

Tradiční dobroty

Konfitované kachní stehýnko s červeným a bílým zelím, variace knedlíků-bramborový a houskový, restovaná cibulka 489 Kč

Pomalu pečené vepřové žebra v marinádě, podávána s hořčicí, křenem, feferonkou, salátkem coleslaw a naším chlebem 349 Kč

Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, citrónem, brusinkami a šlehačkou 240 Kč

Pomalu pečená vepřová krkovice s bílým kysaným zelím a restovanou cibulkou, houskový a bramborový knedlík 239 Kč

Bryndzové halušky s valašskou slaninou, restovanou cibulkou 220 Kč

Pečené kroupové jelítko a jitrnička podávané s haluškama se zelím 210 Kč

"Valašská tortila" - bramborová lokše, plněná pomalu pečeným trhaným vepřovým masem a červeným zelím 259 Kč

Kynuté borůvkové knedlíky se zakysanou smetanou s máslem a cukrem 200 Kč

Hovězí tatarák podávaný s feferonkou, cibulí, česnek a topinkami 310 Kč

“Ondráš” - kuřecí prsní řízek v bramborovém těstě a salát z kysaného zelí 259 Kč