Jídelní lístek


ME
NU
jídel
ní lí
stek

V dnešní době si kuchaři mohou vybírat suroviny od mnoha dodavatelů, a proto se u nás zaměřujeme na výhradně čerstvé suroviny. Maso, které si pravidelně v pondělí objednáváme, se až den po naší objednávce teprve bourá a následně čerstvé, nezmražené dodává do naší kuchyně. Každé úterý se udí domácí slanina a v pátek domácí klobásy. Zeleninu odebíráme vždy čerstvou od několika našich dodavatelů. Sami si pěstujeme vybranou zeleninu a právě proto, v letních měsících, najdete za naší kolibou keříky plné rajčat, paprik a záhonky s čerstvou mátou, meduňkou, pažitkou, rozmarýnem a dalšími bylinkami i zeleninou, odkud je servírujeme přímo na Váš talíř.

Ovečky a kozičky, které vidíváte na pastvě jsou naši miláčci, mají jména a na talíři je nikdy neuvidíte. Jsou to naši pomocníci, dotvářející celkovou atmosféru.

Z místní kuchyně

"SVÍČKOVÁ" hovězí maso na kořenové zelenině zjemněné smetanou s brusinkami a houskovým knedlíkem 180 Kč

Vepřové výpečky s kysaným bílým zelím a bramborovým knedlíkem 180 Kč

Pečené jelítko s kysaným bílým zelím a bramborovým knedlíkem 159 Kč

Bryndzové halušky s valašskou slaninou 149 Kč

Konfitované kachní stehýnko s variací zelí a knedlíků 279 Kč

Pomalu tažená vepřová žebra v marinádě, podávaná s hořčicí, křenem, beraními rohy a fojtovým chlebem 219 Kč

Kynuté borůvkové knedlíky se zakysanou smetanou, borůvkovým žahourem a máslem 149 Kč